Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2023
O δημιουργικός Γιώργος Φιλίππου, ο οραματιστής Ντίνος Κωνσταντινίδης και ο ευρυματικός Κωνσταντίνος Χειμώνας έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια το High and Wet.
To High and wet Σουβενίρ bar μάς πρωτοσυστήθηκε σε ένα παλιό αρχοντικό στον πυρήνα του παλιού Στροβόλου, σε ένα χώρο πολύ ιδιαίτερο θα λέγαμε, κι έγινε αμέσως talk of the town. Ο χώρος αν και φάνταζε ιδανικός ως προς το concept, κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν ως προς την αδειοδότηση του χώρου, ανάγκασαν τα τρία παιδιά αλλά και όλη την υπέροχη ομάδα του μαγαζιού να μετακινηθεί σε νέα τοποθεσία!
Μία τοποθεσία μάλιστα από την οποία -λίγο-πολύ- έχουμε όλοι περάσει, μιας και πρόκεται για το πρώην Kamara στη λεωφ. Μακαρίου.

Εκεί λοιπόν πλέον μας περιμένουν νέα cocktails, νέες γεύσεις, νέα ακούσματα, νέα κρασιά και νέοι άνθρωποι. Πιο συγκεκριμένα θα πίνουμε ποτά από όλο τον κόσμο, θα απολαμβάνουμε μουσικές από κάθε άκρη της γης και θα μοιραζόμαστε καλοφτιαγμένα tapas, σε ένα σκηνικό με ιδιαίτερο φωτισμό και διακόσμηση που αποτελείται από διάφορα σουβενίρ, επίσης από κάθε γωνιά του πλανήτη. Εξάλλου, αυτό είναι το Σουβενίρ... ένα αυθεντικό μπαρ με συνεχώς εξελισσόμενο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα!
Το "Bar Souvenir" παραπέμπει σε μια γιορτή αναμνήσεων και εμπειριών, μέσα σε ένα ζωντανό και καθηλωτικό περιβάλλον. Εξ ου και το ίδιο το όνομα, "Bar Souvenir", αντλεί έμπνευση από την ιδέα ότι οι άνθρωποι αγαπούν και συλλέγουν αναμνήσεις από τις εμπειρίες της ζωής τους, είτε πρόκειται για ταξίδια, για βραδινή έξοδο, για μουσική, εκδηλώσεις, πίνοντας ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ ή απολαμβάνοντας καλό φαγητό. Αυτές οι εμπειρίες γίνονται τα πολύτιμα αναμνηστικά της ζωής μας, στιγμές που κρατάμε κλεισμένες στην καρδιά μας.
Το σκηνικό!
Εξ ου λοιπόν και οι άθρωποί του φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα υπερβολικό και πλούσιο σε αισθήσεις περιβάλλον που δημιουργεί αυτές τις αγαπημένες στιγμές. Ένα θεατράλε σκηνικό που ξεπερνά τα όρια του παραδοσιακού εστιατορίου και του μπαρ, ενθαρρύνοντας τους θαμώνες να μοιραστούν και να εξερευνήσουν μια σειρά από μικρά πιάτα.

Τα ποτά
Το παγκόσμιο αποτύπωμά του υπογραμμίζεται κι από τα ποτά του, σερβίροντας επιλογές όπως το περουβιανό Pisco, το Mexican Mezcal, το Γιαπωνέζικο ουίσκι, το ελληνικό τσίπουρο, η κυπριακή κουμανταρία, το ρούμι Βενεζουέλας και τζιν Islay. Τα κοκτέιλ -κλασικά και φημισμένα- είναι εμπνευσμένα από τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Οι craft μπίρες προέρχονται επίσης από όλο τον κόσμο, όπως οι βελγικές μπίρες και οι αμερικανικές παλ μπύρες. Η δε λίστα κρασιών προβάλλει φυσικά και οίνους ΠΓΕ από τα παγκόσμια terroirs, που υπόσχονται ένα οινικό ταξίδι που παραλληλίζεται με τη γαστρονομική εμπειρία.
Το φαγητό
Περνώντας στα του φαγητού, εδώ θα κάνεις share με την παρέα δελεαστικές γεύσεις διεθνούς κουζίνας, σε μορφή τάπας, όπως ελληνικό μεζέ ή ιταλικό αντιπάστι, ζουμερό ceviche του Περού, πικάντικο τσίλι con carne, πίτσας, ντελικάτα γκιόζα και απολαυστικό Arancini
Η μουσική
"World Music", αυτό θα αξοκούσεις εδώ, προσφέροντας μια ποικιλόμορφο και συνεχώς εξελισσόμενο lay list.

Σχετικά

Το απόλυτο street party επιστρέφει με μουσική και ενέργεια μέχρι το ξημέρωμα
Στην καρδιά της Λευκωσίας

Κάτι μαγικό ξαναζωντανεύει σε μία από τις αγαπημένες παραλίες της επαρχίας Αμμοχώστου
Το beach bar που επιστρέφει για καλοκαιρινή σεζόν

Ο Συμεών πάει στον Κασκαντέρ
Από το (νεοσύστατο) Symeon Winery στην Οδού, στα Λύμπια για ένα βράδυ

Τα πιο δροσερά κοκτέιλ θα τα πίνουμε και φέτος στην πιο όμορφη αυλή της πόλης
Το δημοφιλές cocktail bar της Λεμεσού με την ωραία αυλή, ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί ξανά για κοκτέιλ και πίτσες φτιαγμένες στον ξυλόφουρνο

Κλείνει οριστικά ένα από τα πλεόν ειδυλλιακά και δημοφιλή beach bars της Κύπρου
Ένα από τα πιο αγαπημένα μας summer venues κατεβάζει ρολά και μας αποχαιρετά

To Πρόζακ. γιορτάζει 12 χρόνια λειτουργίας και παρτάρει
Με μουσικούες, ποτάκια, φαΐ, τρόχο της τύχης τζαι άλλα!



To Guaba ανοίγει τις πόρτες του, για ένα ανέμελο καλοκαίρι στη Λεμεσό
Πότε και με ποιους θα κάνει grand opening

Σ΄αυτό το πάρτι θα πάρεις μια πρώτη γεύση του AfroBanana Festival
Το launch party του ABR Festival θα γίνει στη New Division

Η Φρειδερίκη και ο ΣaiΣ για ένα live γεμάτο μουσική
Οι δύο Κύπριοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους

Early opening την Δευτέρα του Πάσχα για αγαπημένο μπαράκι στην παλιά Λευκωσία
Με μουσική και καινούργιες μπίρες